KUÇEDER

STEM ETKİNLİKLERİ

STEM Etkinlikleriyle Çevre Eğitimi Projemiz Başarıyla Tamamlandı!

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB), 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı tarafından 2023 Yılı 2. Döneminde desteklenen ve ilk kez gerçekleştirilen “Çevre ve STEM (E-STEM): STEM Etkinlikleriyle Çevre Eğitimi Kursu” isimli projemiz büyük beğeni gördü. Projemiz, 29 Kasım 2023- 4 Aralık 2023 tarihinde Konyaaltı Mehmet Zeki Balcı Öğretmenevi’nde uygulamalı ve eğlenceli eğitim etkinlikleriyle tamamlandı.

Proje etkinliklerinde, konusunun uzmanı 5 farklı üniversitede görev yapan 9 eğitmen görev almıştır.

Türkiye’nin farklı üniversitelerinde lisansüstü eğitimini yürüten ve araştırmacı olarak görev yapan Fen Bilgisi, Sınıf ve Okul Öncesi Öğretmenlerinden oluşan katılımcılarımız, uygulamalı çevre eğitimi ve STEM konularını içeren bilimsel, teknik ve uygulamalı bir eğitim almıştır.

Derneğimizin destek olduğu ve dernek üyelerimizden hocalarımızın eğitmen olarak görev aldığı projemize yoğun talep olması, çevre koruma bilincinin geliştirilmesi amacıyla çıktığımız yolda emin adımlarla ilerlediğimizin göstergesi olmuştur. Projelerimize ve eğitimlerimize 2024 yılında devam edeceğiz.