KUÇEDER

KUŞ HALKALAMA

Kuş Halkalama, Geolocator Cihazı ve Sayım Teknikleri Projemiz 6. Kez Düzenlendi

 

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB), 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı tarafından 6. kez desteklenen “Kuş Araştırmalarında Güncel Yöntemler: Kuş Halkalama, Geolocator Cihazı ve Sayım Teknikleri Kursu” isimli projemize talep artarak devam ediyor. Kuş araştırmalarında genç uzmanların yetişmesine katkı sağlayan projemiz, 23 Kasım 2023- 29 Kasım 2023 tarihinde Konyaaltı Mehmet Zeki Balcı Öğretmenevi’nde teorik ve uygulamalı eğitimlerle tamamlandı.

Proje etkinliklerinde, konusunun uzmanı 7 farklı üniversitede görev yapan 8 eğitmen görev almıştır.

Türkiye’nin farklı üniversiteleri Fen, Orman, Ziraat fakültelerinde lisansüstü eğitimini yürüten ve araştırmacı olarak görev yapan, ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı şube müdürlüklerinde görev yapan personellerden oluşan katılımcılarımız, teorik ve uygulamalı eğitimlerle kuş araştırmalarında halkalama metodu, son teknoloji geolocator ve GPS benzeri cihaz kullanımı konularında bilgi ve tecrübe kazandılar. Boğazkent Kuş Halkalama İstasyonu’nda gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerle yakalama teknikleri, halkalama, göç ve konaklama konularında deneyim ve yeni dostluklar kazanarak ayrıldılar.

Derneğimizin destek olduğu ve dernek üyelerimizden hocalarımızın eğitmen olarak görev aldığı projemize yoğun talep olması, çevre koruma bilincinin geliştirilmesi amacıyla çıktığımız yolda emin adımlarla ilerlediğimizin göstergesi olmuştur. Projelerimize ve eğitimlerimize 2024 yılında devam edeceğiz.