KUÇEDER

HABERLER

İlgi duyanlar COST Aksiyonu CA22117’ye üye olarak gelişmeleri takip edebilir!

COST Aksiyonu, araştırmacıları ve yenilikçileri 4 yıl boyunca seçtikleri bir konuyu araştırmak üzere bir araya getiren disiplinler arası bir araştırma ağıdır. COST Eylemleri genellikle akademiden, KOBİ’lerden, kamu kurumlarından ve diğer ilgili kuruluşlardan veya ilgili taraflardan araştırmacı…

Kuş Halkalama istasyonumuz yaza hazır!

Her yıl onlarca farklı türden binlerce kuşu halkaladığımız ve heyecanla beklediğimiz ilkbahar sezonu çalışmalarımız 10 Mart 2024’te başlayacaktır.  Kuşların büyülü dünyasını keşfetmek ve onları daha yakından tanımak için bizleri takip etmeye devam edin!!

Kuş Halkalama, Geolocator Cihazı ve Sayım Teknikleri Projemiz 6. Kez Düzenlendi!

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB), 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı tarafından 6. kez desteklenen “Kuş Araştırmalarında Güncel Yöntemler: Kuş Halkalama, Geolocator Cihazı ve Sayım Teknikleri Kursu” isimli projemize talep artarak devam ediyor. Kuş araştırmalarında genç uzmanların yetişmesine katkı sağlayan projemiz, 23 Kasım 2023- 29 Kasım 2023 tarihinde Konyaaltı Mehmet Zeki Balcı Öğretmenevi’nde teorik ve uygulamalı eğitimlerle tamamlandı.

 
 
STEM Etkinlikleriyle Çevre Eğitimi Projemiz Başarıyla Tamamlandı!

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB), 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı tarafından 2023 Yılı 2. Döneminde desteklenen ve ilk kez gerçekleştirilen “Çevre ve STEM (E-STEM): STEM Etkinlikleriyle Çevre Eğitimi Kursu” isimli projemiz büyük beğeni gördü. Projemiz, 29 Kasım 2023- 4 Aralık 2023 tarihinde Konyaaltı Mehmet Zeki Balcı Öğretmenevi’nde uygulamalı ve eğlenceli eğitim etkinlikleriyle tamamlandı.

Proje etkinliklerinde, konusunun uzmanı 5 farklı üniversitede görev yapan 9 eğitmen görev almıştır.