Kuçeder - Çevre ve STEM (E-STEM)
Hedeflerimiz
TÜBİTAK desteği ile yürütülecek bu disiplinler arası bilimsel etkinlik programı sayesinde üniversitelerde Fen Bilgisi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği programlarında eğitim alan Lisansüstü öğrencilerine, iklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik başta olmak üzere çevre sorunlarının farkındalığının artırılması, tutum ve davranışların kazanılması ve sürdürülebilir çevre anlayışının kazandırılmasına yönelik çevre eğitiminin disiplinler arası bir yöntem olan STEM etkinlikleri ile uygulamalı olarak öğretmek amaçlanmaktadır.
Diğer amaçlarımız aşağıda maddeler halinde verilmiştir.
- Katılımcılarımızın biyolojik çeşitlilik konusunda bilgi dağarcıklarını geliştirmek amaçlı teorik ve uygulamalı bir eğitim modeli sunmak.
- Katılımcılarımızın küresel iklim değişikliği konusunda bilgi dağarcıklarını geliştirmek amaçlı teorik ve uygulamalı bir eğitim modeli sunmak.
- Katılımcılarımıza ‘Sürdürülebilirlik (Sustainability)’ kavramının öğrencilere kazandırılması için öğretmenlerin sınıflarında ve eğitim ortamlarında kullanabilecekleri eğitsel yöntem ve yaklaşım sunmak.
- Katılımcıların eğitim programı tasarlama becerisini geliştirmek, Biyolojik Çeşitlilik ve İklim Değişikliği’nin Sürdürülebilirlik kavramı ile ilişkilendirerek farklı yöntemleri de kullanarak öğrencilerine kazandırmalarını sağlamak.
- Boğazkent Uygulamalı Çevre Eğitimi ve Kuş Halkalama İstasyonu’nda kuş araştırmalarında kullanılan yöntem teknikleri gözlemleyerek Çevre ve STEM (E-STEM) ilişkisini kurmak.
- Çevre koruma bilincinin gelişmesine katkı sağlamak.
- STEM eğitiminin bilimsel, felsefi, tarihi ve teknolojik boyutları hakkında bilgi sahibi olmak.
- STEM’in bilimsel bir yaklaşım, bir düşünme biçimi olduğunu fark etmek, günlük hayatımızdaki sorunların çözümünden eğitim ortamlarının tasarımına kadar STEM yaklaşımını içselleştirerek kullanmak.